INFOBIRO: Publikacije
Goldman Sachs: BRIC zemlje do 2020. postaju vodeća ekonomska sila

SEEbiz,

NEW YORK - Nova dekada, koja je pocela 1. sijecnja 2010. godine, donijet ce radikalnu redistribuciju snaga u svjetskoj ekonomiji, ocijenila je financijska grupacija Goldman Sachs, prognozirajuci da ce sadašnji ekonomski lideri, okupljeni u grupaciji G7, koju cine vodece zapadne ekonomske sile, morati prepustti vodecu ulogu grupaciji BRIC, koju cine vodece zemlje u razvoju.

Goldman Sachs: BRIC zemlje do 2020. postaju vodeća ekonomska sila

Autori: SEEbiz redakcija

Analiticari Goldman Sachsa vjeruju da ce do 2020. godine zemlje BRIC postati najatraktivnije tržište za svjetske investitore. Prema kalkulacijama jedne od vodecih americkih financijskih grupacija, clanice grupacije BRIC su vec dostigle stupanj rasta neophodan da bi zauzele vodecu poziciju u svjetskoj ekonomiji. Od jeseni 2001, zajednicki rast njihovih tržišta dionica bio je veci od ukupnog rasta tržišta u razvoju. U tom razdoblju, indeks MSCI BRIC porastao je za 367 posto, u usporedbi s rastom o .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.