INFOBIRO: Publikacije
Wall Street: S&P 500 najjači u 15 mjeseci

SEEbiz,

NEW YORK - Vecina americkih dionica jucer je porasla pa je indeks Standard & Poor’s 500 skocio na novu najvecu razinu u 15 mjeseci na krilima rasta financijskih i energetskih kompanija. Dow Jones indeks jucer je skliznuo 0,11 posto na 10.572,02 boda. S&P 500 se povecao 0,31 posto na 1.136,52 bodova, a Nasdaq je porastao 0,01 posto na 2.308,71 bod.

Wall Street: S&P 500 najjači u 15 mjeseci

Autori: SEEbiz redakcija

Osiguravateljska kompanija Hartford Financial, koja je uzela 3,4 milijarde dolara državnog zajma kako bi izbjegla kolaps, skocila je 7,7 posto jer je nova analiza pokazala da je tom osiguravatelju potrebno manje svježeg kapitala za pokrivanje potencijalnih gubitaka od ranijih ocekivanja. Financijske kompanije jucer su ostvarile najveci, 1,7-postotni, rast unutar indeksa S&P 500. Rasla su i energetska izdanja. Exxon Mobil je pridobio 0,4 posto, a njegov najveci konkurent na americkom tržištu Chev .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.