INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: Optimizam se ispuhao, ali uzlet Ine održao Crobex

SEEbiz,

ZAGREB - Danas je obavljen ipak mnogo skromniji promet nego prvog trgovinskog dana u Novoj godini, no, barem na prvi pogled cini se da optimizam još uvijek donekle drži ulagace. U redovnom prometu dionicama protrgovano je nešto više od 21 milijuna kuna, a Crobex je podignut za 0,45 posto, na 2059,90 bodova.

Zagrebačka burza: Optimizam se ispuhao, ali uzlet Ine održao Crobex

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Dobitnik dana je ocito najzaslužniji za održanje privida optimizma na Zagrebackojburzi. Madarski tjednik HVG u današnjem izdanju tvrdi da su Rusi zainteresirani za kupnju udjela u Ini, a ime Surgutnjefta ovaj put je zamijenjeno ruskim državnim plinskim monopolistom Gazpromom. Analiticari portala portfolio.hu vjeruju da je ruski interes za hrvatsku naftnu kompaniju vrlo vjerojatan. No, HVG isto tako piše da je i MOL zainteresiran da udjel u Ini sa 47,2 posto poveca na više od 50 posto. Rezultat p .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.