INFOBIRO: Publikacije
Rat u vodama Antarktike: Ekološki gusari protiv japanskih krivolovaca (VIDEO)

SEEbiz,

Kao što se moglo i ocekivati, Australija i Novi Zeland pokrecu istragu oko sukoba izmedu prosvjednika protiv lova na kitove i japanskih kitolovaca, no intervencije u vodama Antarktike, koje Australija smatra svojima - nece biti. Australija je odbila poslati patrolni brod iako su aktivisti zaprijetili zaoštravanjem i pravim "ratom za kitove", te pozvala obje strane da smire strasti.

Rat u vodama Antarktike: Ekološki gusari protiv japanskih krivolovaca (VIDEO)

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Na snimci sa japanskog broda Shonan Maru 2 jasno se vidi kako plovi na pravcu oko 35 stupnjeva od pozicije na kojoj nepomicno stajao brzi trimaran Ady Gil. Shonan Maru zatim naglo mijenja smjer, vjerojatno kako bi se približio u domet vodenog topa, vidjevši priliku u tome što suclanovi posade ku tom trenutku stajali na vrhu camca. - Jako sam zabrinuta. Jasno je da su emocije snažne i da su životi ugroženi. Cudo je da nitko nije poginuo - rekla je australska vicepremijerka Julia Gillard. Na snimc .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.