INFOBIRO: Publikacije
Sven Alkalaj: Neutemeljene izjave izraelskog ministra štete BiH

SEEbiz,

SARAJEVO - Nakon izjave ministra vanjskih poslova Izraela Avigdora Libermana o Balkanu kao sljedecoj destinaciji globalnog džihada gdje se, u tu svrhu, namjerava izgraditi infrastruktura, regrutirati aktivisti i usmjeriti fondovi u oblastima koje naseljavaju Bosanci i Albanci, ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj sinoc je obavio telefonski razgovor sa ministrom Libermanom.

Sven Alkalaj: Neutemeljene izjave izraelskog ministra štete BiH

Autori: SEEbiz redakcija

Alkalaj je izrazio negodovanje povodom izjava ministra Libermana kojima je implicirao da u Bosni i Hercegovini postoji pogodno tlo za regrutiranje terorista. Naglasio je neutemeljenost takvih izjava, te istakao da one nanose štetu medunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine, pogotovo u momentu kada naša zemlja ocekuje pozitivnu odluku Evropske unije o uspostavi bezviznog režima za svoje gradane. Istakao je da je BiH cvrsto opredijeljena za borbu protiv terorizma, te naglasio da prema informacijama o .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.