INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: CROBEX izdržao i žestoku korekciju Ine

SEEbiz,

ZAGREB - Iako smo jucer zakljucili da se optimizam prvog dana Nove godine vec ispuhao, te da je Crobex u zelenom održao tek veliki uzlet Ine, cini se da je to bio preuranjen zakljucak. Danas je INA vec doživjela žestoku korekciju, a Crobex je zakljucenje trgovinskog dana svejedno docekao na pozitivnom teritoriju. Promet je tek nešto malo viši nego jucer, 22 milijuna kuna, no, Crobex je podignut 0,72 posto, na 2074,79 bodova.

Zagrebačka burza: CROBEX izdržao i žestoku korekciju Ine

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Jucerašnja obnova spekulacija o ruskom interesu za ulazak u Inu, te o želji MOL-a da stekne natpolovicnu vecinu dionica katapultirala je Inu više od 9 posto. Vec danas, u nedostatku bilo kakve potvrde tih spekulacija, Ina je srušena 4,65 posto. Medu prvih 10 najlikvidnijih dionica samo je INA (ZSE:INA-R-A) završila u minusu. Jucerašnja obnova spekulacija o ruskom interesu za ulazak u Inu, i to cak Gazproma umjesto Surgurnjefta, te o želji MOL-a da stekne natpolovicnu vecinu dionica katapultirala .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.