INFOBIRO: Publikacije
Radovan Jelašić: Štetne su poruke o dinaru „na izdisaju”

SEEbiz,

BEOGRAD - Guverner NBS Radovan Jelašic upozorio je danas da pojedini politicari, predstavnici izvršne vlasti i državnih institucija šalju negativnu poruku domacoj ekonomiji da je dinar „na izdisaju” kada kažu, i ne trepnu, da je domaca valuta loša i da je treba istisnuti iz sistema i zameniti evrom, ocenjujuci da to može to može veštacki da izazove slabljenje dinara.

Radovan Jelašić: Štetne su poruke o dinaru „na izdisaju”

Autori: SEEbiz redakcija

Posledica toga može da bude da gradani i privreda sigurnost traže kupovinom evra zbog nepoverenja u dinar, a to onda dovodi do slabljenja domace valute, upozorio je Jelašic, ukazujuci da je u tom slucaju NBS stavljena u poziciju ili da povlaci višak dinara sa tržišta preko repo hartija ili da još više interveniše na deviznom tržištu. U autorskom tekstu u najnovijem broju nedeljnika NIN, Jelašic je rekao da bi takva situacija, „stvorena politicko - populistickim egzibicionizmom”, cent .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.