INFOBIRO: Publikacije
Geithner tražio da AIG prikrije podatke pred Komisijom za vrijednosne papire

SEEbiz,

NEW YORK - Njujorška podružnica Feda, koju je tada vodio sadašnji americki ministar financija Timothy Geithner, tražila je od osiguravajuceg društva AIG da prikrije informaciju da ce dio državne pomoci u ukupnom iznosu vecem od 182 milijarde dolara iskoristiti kako bi bankama otplatila financijske instrumente za osiguranje kreditnih rizika.

Geithner tražio da AIG prikrije podatke pred Komisijom za vrijednosne papire

Autori: SEEbiz redakcija

Skandal je otkrio republikanski kongresmen iz Kalifornije Darrell Issa, zahvaljujuci elektronickim porukama AIG i njujorškog Feda. "Cini se da je njujorški Fed namjerno pritisnuo AIG da prikrije, odnosno da s odgodom dostavi Komisiji za tržište vrijednosnih papira (SEC) politicki osjetljive informacije“, rekao je Issa. Americki porezni obveznici , koji imaju u vlasništvu oko 80 posto AIG-a, u okviru zakona o vrijednosnim papirima zaslužuju potpunu informaciju, a ne prikrivanje osjetljivih .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.