INFOBIRO: Publikacije
Guardian: Balkanske uvrede smrde na 90-e

SEEbiz,

LONDON – Napetost na Balkanu raste oko buducnosti Bosne, piše danas britanski Guardian, isticuci da su lideri bivše Jugoslavije razmenili neprijateljske uvrede koje su podsetile na ratove iz 90-tih, buduci da je odlazeci predsednik Hrvatske Stjepan Mesic zapretio vojnom intervencijom da bi se zaustavio pokušaj Srba da podele Bosnu.

Guardian: Balkanske uvrede smrde na 90-e

Autori: SEEbiz redakcija

Mesiceva pretnja je izazvala premijera Republike Srpske Milorada Dodika da ga optuži za huškanje na rat, a snažno je reagovao i Beograd, piše Guardian i podseca da je ovaj verbalni rat izbio dok se Bosna sprema za izbore tokom godine. List dodaje da diplomate i analiticari ocekuju da ce izbore sa svih strana karakterisati „ljutiti i destabilizujuci nacionalizam”, prenosi BBC u programu na srpskom jeziku. Dodik je odlucan da u najvecoj mogucoj meri zadrži nacionalno podeljenu Bosnu i .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.