INFOBIRO: Publikacije
Banke predvode pad u Europi, Wall Street otvorio u blagom minusu

SEEbiz,

KOMENTAR - Europski indeksi nastavili su pad u popodnevnom dijelu trgovanja, ali je gubitak smanjen. Prema mišljenju analiticara, dobra ocekivanja vec su uracunata u cijenu dionica pa reakcije na njih izostaju, kao što je slucaj sa nedavnim dobrim rezultatima americkih kompanija koje su uspjele samo djelomicno smanjiti indeksa, a ulagaci reagiraju samo na negativne vijesti.

Banke predvode pad u Europi, Wall Street otvorio u blagom minusu

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Negativni sentiment prevladava na svim svjetskim tržištima, pa i europska ocekuju razrješavanje neizvjesnosti oko Kine i njezine monetarne politike i današnji završetak FED-ovog dvodnevnog sastanka nakon kojeg ce biti poznati detalji o nastavku provodenja ili prekida FED-ovih programa koji su trebali, kupnjom vrijednosnih papira od banaka, omoguciti vecu likvidnost bankarskog sustava i potaknuti banke na plasiranje vecih sredstava gospodarstvu. Osim toga ulagace je jucer zabrinula vijest da je a .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.