INFOBIRO: Publikacije
Jelko Kacin: Dio BiH traži likvidaciju Daytona

SEEbiz,

BANJA LUKA – Evropski parlamentarac, clan Alijanse liberala i demokrata Jelko Kacin izjavio je u intervjuu „Glasu Srpske” da deo BiH traži likvidaciju Dejtonskog sporazuma i da se smanje uloga i prava RS, zbog cega je medunarodnoj zajednici potreban OHR da preko njega nade prihvatljiva rješenja kako za RS, tako i za FBiH.

Jelko Kacin: Dio BiH traži likvidaciju Daytona

Autori: SEEbiz redakcija

„Iza svake odluke visokog predstavnika u BiH stoji 27 clanica Evropske unije i SAD. On nikada nije reagovao prvi, vec iskljucivo poslije iscrpljujucih pokušaja da se neko pitanje riješi, koji bi obicno propadali”, rekao je Kacin. On istice da su BiH nametnuti mir, Dejtonski sporazum i Ustav. „Dobro znate da toga uopšte ne bi bilo da nije bilo americkog angažmana i poteza Richarda Holbrookea. I zato je u interesu RS da OHR ostane u zemlji. Stav RS je da je Dejton sveta stvar i d .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.