INFOBIRO: Publikacije
Samoo Design predlaže golemi park iznad Seulske tržnice Garak

SEEbiz,

Tržnica Garak uskoro bi se od zagušljive tržnice trebala pretvoriti u primamljivo mjesto i za one koji nemaju nikakvu želju ili potrbu za kupnjom. Na natjecaju za transformaciju tržnice pobijedio je studio Samoo Design koji predlaže da se na krovu tržnice stvori zeleni park zaista impresivnih dimenzija preko pola milijuna kvadratnih metara.

Samoo Design predlaže golemi park iznad Seulske tržnice Garak

Autori: SEEbiz redakcija

Krov ce funkcionirati kao golemi javni vrt s razlicitim rekreacijskim i sportskim sadržajima, a omogucavat ce i nesmetanu pješacki komunikaciju susjednih cetvrti. Velika pažnja posvecena je tome da trulo voce i povrce ne ometa ugodaj, za što ce se koristiti intenzivna prirodna i umjetna ventilacija s eko-cijevima. Sadašnja prljava tržnica trebala bi postati jedno od najprepozbatljivijih tocki grada, no, smodernom arhitekturom i maksimalnim redom vjerojatno ce i nestati atrakcija privlacna turist .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.