INFOBIRO: Publikacije
Europske burze: Banke i rudari šire pesimizam

SEEbiz,

KOMENTAR - Europski indeksi zapoceli su i veljacu minusom, nakon što su u sijecnju indeksi zabilježili snažan pad. FTSE je tijekom sijecnja izgubio 5,67%, DAX 7,27% a CAC 40 6,84%. Na ovakav pad najviše su utjecale vijesti o promjeni kineske monetarne politike, najave SAD-a o strožoj regulativi bankarskog sektora i zabrinutost oko razine zaduženosti pojedinih clanica euro zone.

Europske burze: Banke i rudari šire pesimizam

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Unatoc podacima iz Kine koji pokazuju rast proizvodackog sektora u sijecnju, cijene metala na robnim burzama su pale, što je spustilo i cijene dionica iz tog sektora. Zabrinutost još uvijek nije riješena, ali analiticari ipak vjeruju da ovakav pad ne znaci prekid rastuceg trenda, zapocetog prošle godine i da ce se neizvjesnost oko ovih pitanja razjasniti. Dionice banaka i rudarskih kompanija danas su na pocetku trgovanja bilježile najveci pad. Unatoc podacima iz Kine koji pokazuju rast proizvoda .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.