INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: HT na 301,50 kuna, no Podravka povukla Crobex u crveno

SEEbiz,

ZAGREB - Na prvi pogled promet se zadržao na prihvatljivih 22 milijuna kuna, što nije daleko od prosjeka za sijecanj, no za polovicu tog volumena odgovorna je dionica T-HT-a. Crobex je pri tom potonuo za minimalnih 0,07 posto, na 2193,14 bodova, za što u prvom redu možemo okriviti novu korekciju Podravke.

Zagrebačka burza: HT na 301,50 kuna, no Podravka povukla Crobex u crveno

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Mogucnost isplate dividende ocekivano diže temperaturu oko dionice HT-a, jedino je iznenadenje što su se ulagaci konacno odvažili prijeci psihološku granicu od 300 kuna, a da za to nije bio ostvaren ocekivani preduvjet: jaci rast Crobexa pracen pojacanim volumenom prometa. Ulagaci su ocito procijenili da bi se možda mogli i nacekati dok se ne poklope plima i povoljni vjetrovi i konacno se usdili otisnuti i za vrijeme oseke. T-HT-om (ZSE:HT-R-A) protrgovano je gotovo 11 milijuna kuna, pri cemu je .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.