INFOBIRO: Publikacije
Natalija Princi-Duhović: Osmi grijeh – Posluh

SEEbiz,

Najužasnija nedjela u povijesti covjecanstva nisu pocinjena ni zbog jednoga od sedam mracnih nagona ljudske duše, vec zbog slijepog posluha razlicitim autoritetima – Führeru, religijskim vodama koji su svoje sljedbenike odveli u smrt, ocu-monstrumu poput Josefa Fritzla ili pak mobberu, zlostavljacu na poslu pod cijim se utjecajem grupa okomljuje na žrtvu, iako ne zna u cemu je njezina krivica.

Natalija Princi-Duhović: Osmi grijeh – Posluh

Autori: SEEbiz redakcija

Navodeci poznate primjere iz bajki koje su stoljecima oblikovale kolektivnu svijest, epizode iz povijesti i šokantne psihološke i medicinske eksperimente, autorica nam zorno približava svu stravu slijepe poslušnosti i njezinih posljedica. Na toj postavci autorica Natalija Princi-Duhovic u svojoj novoj knjizi u izdanju Profila provokativno i strastveno brani originalnu i smjelu pretpostavku o posluhu kao grijehu na koji pristajemo odricuci se vlastite slobode mišljenja. Navodeci poznate primjere .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.