INFOBIRO: Publikacije
Edo Murtić: Izložba ciklusa ratne tematike

SEEbiz,

Edo Murtic, jedna je od najznacajnijih umjetnickih osobnosti Hrvatske druge polovine 20. stoljeca. Njegov impresivni opus u slijedu desetljeca svoga nastajanja, visoko je valoriziran od publike i kritike ostajuci vrijednosna konstanta hrvatske i europske umjetnosti. U Umjetnickom paviljonu u Zagrebu od 23.02. do 11.04. 2010. godine održat ce se izložba ciklusa njegovih djela ratne tematike.

Edo Murtić: Izložba ciklusa ratne tematike

Autori: SEEbiz redakcija

Izložba ratnog ciklusa koja je 2008. godine postavljena u devastiranoj sarajevskoj Vijecnici, koncipirana je kao dijalog Murticevih djela i ratom teško oštecene arhitekture, te se smatra jednim od najznacajnijih kulturnih dogadaja u Sarajevu u posljednjih 10 godina. Izložba je svojim osebujnim postavom crteža na papira, city light formatima i video projekcijama, koncipirana kao svojevrsna ambijentalna instalacija usaglašena s posebnošcu prostora Paviljona. Sastavni dio izložbe cini i niz gvaševa .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.