INFOBIRO: Publikacije
Dukat i lani najveći otkupljivač mlijeka na tržištu

SEEbiz,

ZAGREB - Unatoc nizu nepovoljnih tržišnih okolnosti poput visoke otkupne cijene mlijeka, pada prodaje na domacem i inozemnim tržištima, rasta uvoza gotovih mlijecnih proizvoda i rasta zaliha, Dukat je i 2009. godinu završio kao najveci otkupljivac svježega sirovog mlijeka u Hrvatskoj te kao najveci hrvatski izvoznik, ali i investitor u mlijecnoj industriji, priopcili su iz Dukata.

Dukat i lani najveći otkupljivač mlijeka na tržištu

Autori: SEEbiz redakcija

U 2009. u Hrvatskoj je proizvedeno ukupno 675 milijuna kilograma svježega sirovog mlijeka, od cega ono najviše, europske kvalitete cini 79,9 posto. Dukat (ZSE:LURA-R-A) je pak u lanjskoj godini otkupio 291 milijun kilograma mlijeka ili 43 posto ukupno ponudenih kolicina, cime je dodatno ucvrstio poziciju najveceg otkupljivaca mlijeka u Hrvatskoj. U odnosu na 2008. godinu, Dukat je otkup svježega sirovog mlijeka povecao 3,5 posto, što je 0,85 posto iznad hrvatskog prosjeka rasta proizvodnje mlije .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.