INFOBIRO: Publikacije
Samuel Žbogar: Slovenija ne mijenja stajalište o Ljubljanskoj banci

SEEbiz,

LJUBLJANA - Odluka slovenskog Ustavnog suda o deblokadi procesa što su ih hrvatski štediše pokrenuli protiv Ljubljanske banke pred lokalnim sudovima u Sloveniji ništa ne mijenja u stajalištu Ljubljane prema problematici starih deviznih depozita, izjavio je slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar za Slovensku tiskovnu agenciju STA.

Samuel Žbogar: Slovenija ne mijenja stajalište o Ljubljanskoj banci

Autori: SEEbiz redakcija

Slovenska strana smatra da se radi o sukcesijskom pitanju i da je to odredeno prilogom C Sporazuma o sukcesiji koji su u Becu 2001. godine potpisale države nasljednice, a ne o privatnopravnom sporu banke i štediša. O rješenju tog pitanja u Baselu su tekli pregovori 2001. i 2002., ali su pregovori propali i zamrli zbog inzistiranja Hrvatske da je to imovinskopravno pitanje štediša i banke, a ne sukcesijski problem, rekao je Žbogar, dodajuci da je Ljubljana te pregovore spremna nastaviti u sklopu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.