INFOBIRO: Publikacije
Spriječen štrajk? U Croatia Airlinesu potpisan novi Kolektivni ugovor

SEEbiz,

ZAGREB – Croatia Airlines i tri strukovna sindikata organizirana u tvrtki - SITUZ (Sindikat inženjera i tehnicara u zrakoplovstvu), SSSAH (Samostalni strukovni sindikat aviomehanicara Hrvatske) i SHSZUZ (Samostalni hrvatski sindikat zaposlenika u zrakoplovstvu) - danas su potpisali novi kolektivni ugovor. Novi kolektivni ugovor pokriva više od 70 posto svih zaposlenika Croatia Airlinesa.

Spriječen štrajk? U Croatia Airlinesu potpisan novi Kolektivni ugovor

Autori: SEEbiz redakcija

"Uprava izražava nadu da ce se postici dogovor i s preostala dva sindikata – te tako stvoriti uvjete za nastavak nesmetanog poslovanja kompanije." Kako nam javljaju iz CA, poslodavac i sindikati SITUZ, SSSAH i SHSZUZ dogovorili su smanjenje vrijednosti boda (osnovice za izracun placa) u iznosu od 5 posto i manjeg dijela materijalnih prava. Odredbe novoga kolektivnog ugovora, koji vrijedi do kraja 2010. godine, primjenjuju se od 1. sijecnja ove godine i prema njima ce se obracunati place za .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.