INFOBIRO: Publikacije
D&B: Dolazak MMF-a produbio bi hrvatsku recesiju

SEEbiz,

ZAGREB - U izdanju mjesecne publikacije International Risk and Payment Review za tekuci mjesec, bonitetna kuca Dun & Bradstreet (D&B) dodjeljuje Hrvatskoj i dalje rejting DB3d, što je svrstava u zemlje s blagim rizikom poslovanja, priopceno je iz tvrtke BonLine, zastupnika D&B-a u Hrvatskoj i BiH.

D&B: Dolazak MMF-a produbio bi hrvatsku recesiju

Autori: SEEbiz redakcija

Prema podacima D&B-a, 24,5 posto placanja hrvatskih poduzeca stranim poduzecima kasnilo je više od 30 dana od ugovorenih rokova. Nadalje, 64,2 posto placanja izvršeno je u dogovorenom roku, dok je 9,9 posto placeno sa 60 ili više dana zakašnjenja od ugovorenog roka. Više od 120 dana kasni pak 2,7 posto placanja. Uslijed kreditne krize, pritiska na tecaj i dugih okolnosti, D&B predvida da ce placanje stranim tvrtkama i u daljnjem razdoblju ostati izazov za hrvatska poduzeca. D&B i dalje preporuca .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.