INFOBIRO: Publikacije
Splitska banka: Ove nas godine očekuje pad trgovine na malo od 3 posto

SEEbiz,

ZAGREB - Tijekom ove godine može se ocekivati nastavak pada prometa u trgovini na malo u realnim iznosima od oko 3 posto. Iako ce navedeni pad biti osjetno manje izražen nego tijekom 2009. godine, on ce, uz ocekivani pad kapitalnih investicija, biti najznacajnija prepreka oporavku domaceg gospodarstva u 2010., zakljucak je ekonomskog izvješca Societe Generale- Splitske Banke.

Splitska banka: Ove nas godine očekuje pad trgovine na malo od 3 posto

Autori: SEEbiz redakcija

Podaci Državnog zavoda za statistiku za prošlogodišnji prosinac potvrdili su ocekivanja o nastavku trenda pada prometa u trgovini na malo, koji je zapoceo u listopadu 2008. godine, stoji u izvješcu. U odnosu na prosinac 2008. godine promet u trgovini na malo realno smanjen za 12,1 posto, a u posljednjem tromjesecju 2009. godine realni pad prometa iznosio je 14,4 posto, što ukazuje na nastavak snažne kontrakcije BDP-a u promatranom razdoblju. Proizvodi poput osnovnih živežnih namirnica te kozmet .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.