INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: IGH i Tehnika u pozitivnoj blokadi, CROBEX u blagom minusu

SEEbiz,

ZAGREB - Trgovanje na Zagrebackoj burzi zapocelo je rastom CROBEX-a. Dionicki indeks ubrzo je ipak prešao u minus. Jucerašnji prelazak i zakljucivanje trgovanja u plusu bilo je potaknuto rastom gradevinskog sektora. Dionice IGH i Tehnike završile su u pozitivnoj blokadi nakon što je objavljena vijest da je domaci konzorcij, sastavljen od Tehnike, IGH i Konstruktora, dobio posao izgradnje autoceste u Crnoj Gori.

Zagrebačka burza: IGH i Tehnika u pozitivnoj blokadi, CROBEX u blagom minusu

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Ipak, rast CROBEX-a nije dugo potrajao pa on nakon gotovo dva sata trgovanja pada 0,17% i nalazi se na razini od 2.155,54 bodova. Raspoloženje domacih ulagaca se popravilo i na pocetku današnjeg trgovanja, dodatno i zbog rasta svjetskih indeksa. Ipak, rast CROBEX-a nije dugo potrajao pa on nakon gotovo dva sata trgovanja pada 0,17% i nalazi se na razini od 2.155,54 bodova. CROBEX10 pada 0,22% i nalazi se na razini od 1.143,07 bodova. Aktivnost ulagaca je i danas nešto veca pa je do sada ostvar .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.