INFOBIRO: Publikacije
Europske burze: ArcelorMittal i Peugeot prigušili rast indeksa

SEEbiz,

KOMENTAR - Europski indeksi rastu na pocetku trgovanja vec treci dan zaredom. Vijest da ce Europska Unija pomoci Grckoj u rješavanju prevelikog proracunskog deficita tako što ce, prema prvim špekulacijama, njemacka vlada jamciti za kredite grckoj vladi, promijenila je raspoloženje na svim svjetskim tržištima.

Europske burze: ArcelorMittal i Peugeot prigušili rast indeksa

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Još uvijek nema podataka o konacnom modelu pomoci Grckoj, ali za rast dionickog tržišta bila je dovoljna i spremnost celnika iz Europske Unije da pomognu Grckoj. Grcka ce ipak trebati smanjiti proracunski deficit prema planu koji je predstavila. Americki indeksi jucer su porasli preko 1% a azijski indeksi pratili su Wall Street. Ipak, još uvijek nema podataka o konacnom modelu pomoci Grckoj, ali za rast dionickog tržišta bila je dovoljna i spremnost celnika iz Europske Unije da pomognu Grckoj. G .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.