INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: IGH i Tehnika među dobitnicima dana

SEEbiz,

ZAGREB - Drugi dan zaredom redovni promet dionicama na Zagrebackoj burzi ne prelazi 15 milijuna kuna. Samo dvije dionice ostvarile su volumen viši od milijun kuna, a na njih se odnosi više od polovice ukupnog prometa na burzi. Najveci dio izdanja iz košarice CROBEX-a završio je u crvenom, pa je tako kljucni indeks Zagrebacke burze dan završio na negativnom teritoriju. Uz pad od 0,19 posto, prenocit ce na 2141,01 boda.

Zagrebačka burza: IGH i Tehnika među dobitnicima dana

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

U oci upada još jedan 'kuriozitet'. Naime, ocito je da je ocitovanje Tehnike na burzi objavljeno u 16.15 sati dok je odluka Hanfe o deblokadi trgovine njezinim dionicama objavljena sat vremena ranije. Naravno, ostaje mogucnost da prikazana kronologija nije posve tocna, no, na temelju ovoga možemo zakljuciti da je Hanfa odluku o deblokadi obje dionice donijela samo na temelju nesuvislog ocitovanja IGH, te da su možda procijenili da Tehnikino ocitovanje ionako nece donijeti ništa više od toga. Kak .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.