INFOBIRO: Publikacije
Ina: Gubitak u prošloj godini smanjen za 709 milijuna kuna

SEEbiz,

ZAGREB - INA Grupa je u odnosu na prošlu godinu ostvarila 390 milijuna kuna neto gubitak, što je 709 milijuna kuna manje nego 2008. godine. Plinski biznis (prekinuto poslovanje) doprinio je ukupnim neto gubitkom u iznosu od 906 milijuna kuna, a neto dobit od neprekinutog poslovanja iznosila je 513 milijuna kuna.

Ina: Gubitak u prošloj godini smanjen za 709 milijuna kuna

Autori: SEEbiz redakcija

INA Grupa (ZSE:INA-R-A) završila je 2009. godinu s povecanom EBITDA neprekinutog poslovanja od 4,020 milijuna kuna. Izrazito izazovni uvjeti poslovanja uzrokovani globalnom recesijom, niže cijene sirove nafte i pad rafinerijskih marži pracen kreditnom krizom nepovoljno se odrazio na poslovanje i financijski položaj INA grupe. U 2009. zabilježen je negativan utjecaj plinskog poslovanja na ukupni rezultat poslovanja, no u manjem iznosu nego prethodne 2008. godine. Menadžment angažirano radi na sta .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.