INFOBIRO: Publikacije
HPB: Protega, Kirinić i Sladonja osumnjičeni za 41 milijun kuna loših zajmova

SEEbiz,

ZAGREB - U nastavku antikorupcijske akcije Bankomat policija je uhicene bivše celnike Hrvatske poštanske banke (HPB) Josipa Protegu, Marija Kirinica i Ivana Sladonju osumnjicila da su novim zlouporabama od 2005. do 2007. nezakonito odobrili više od 41 milijuna kuna zajmova koje banka više ne može naplatiti.

HPB: Protega, Kirinić i Sladonja osumnjičeni za 41 milijun kuna loših zajmova

Autori: SEEbiz redakcija

Osim donedavna predsjednika uprave HPB-a (ZSE:HPB-R-A) Protegu, bivšeg direktora financija Kirinica i bivšeg clana uprave Sladonju, koji su od kraja prošle godine u istražnom zatvoru, policija je USKOK-u kazneno prijavila i tri osobe koje su dobile ukupno deset kredita. Njihov identitet i imena njihovih tvrtaka Ravnateljstvo policije u priopcenju nije otkrilo. Trojicu bivših celnika osumnjicena su da su zajmove odobrili protivno propisanoj proceduri i pravilniku banke te bez primjerenih instrume .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.