INFOBIRO: Publikacije
Sindikat: Prestanite u Ini koristiti strani jezik u službenoj komunikaciji s radnicima!

SEEbiz,

ZAGREB - Samostalni sindikat radnika energetike, kemije i nemetala Hrvatske ustvrdio je danas da se u energetskoj kompaniji Ini u službenoj komunikaciji izmedu poslodavca i radnika koristi strani jezik, pri cemu poslodavac na engleskom jeziku obavještava radnike o radnim poslovima i zadacima, od radnika traži pisanu i verbalnu komunikaciju na engleskom jeziku, te na sastancima koristi strani jezik.

Sindikat: Prestanite u Ini koristiti strani jezik u službenoj komunikaciji s radnicima!

Autori: SEEbiz redakcija

Sindikat u priopcenju oštro osuduje takav postupak poslodavca i upozorava ga da je hrvatskim Ustavom propisano da se u službenoj uporabi u Hrvatskoj koriste hrvatski jezik i latinicno pismo. Koristeci engleski jezik u službenoj komunikaciji s radnicima, Ina (ZSE:INA-R-A) je prekršila Ustavom propisan nacin postupanja u službenoj komunikaciji, što je protuustavno pa ce sindikat svaki daljnji takav postupak smatrati namjerom poslodavca da ugrozi pravni poredak Hrvatske. "Molimo da poslodavac odmah .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.