INFOBIRO: Publikacije
Zagrebačka burza: Crobex tjedan ipak završio u plusu

SEEbiz,

Tri dana uzastopnog rasta bila su dovoljna za pozitivni rezultat na tjednoj razini, Crobex je danas usprkos negativnim vjetrovima s azijskih i europskih tržišta podignut 0,57 posto, iznad 2.180 bodova, što u posljednjih pet trgovinskih dana predstavlja rast od 1,80 posto. Ukupni redovni promet dionicama ipak je znatno niži, niti 17 milijuna kuna, uz pet dionica u dnevnom klubu milijunaša.

Zagrebačka burza: Crobex tjedan ipak završio u plusu

Autori: SEEbiz redakcija

Euforija nakon objave visine dividende na dionicu HT-a je nestala te ponovno ulazimo u mirnije vode, trenutno na cjenovnoj razini koja je otrpilike za iznos dividende viša od cijene u posljednja tri mjeseca 2009. Najzaslužnija za niži promet je najlikvidnija dionica na burzi (ZSE:HT-R-A), ciji je promet ipak malo manje impresivan nego tri dana nakonj objave dividende, 'svega' 4,8 milijuna kuna. Trgovalo se u uskom rasponu od 307,50 do 308,52 kune. Zakljucna cijena pala je 0,01 posto, pri tom je .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.