INFOBIRO: Publikacije
Vipnet: Prihodi pali 8,9 posto, dobit prije poreza za 20,4 posto

SEEbiz,

ZAGREB / BEC - Vipnet je u 2009. godini uprihodio 476,9 milijuna eura, u odnosu na 523,6 milijuna eura krajem 2008. godine, što predstavlja pad od 8,9 posto. Na prihode je, kako navode, utjecala manja potrošnja korisnika, kao i dodatne marketinške pogodnosti, roaming regulacija te nove cijene terminacije poziva u mobilnu mrežu.

Vipnet: Prihodi pali 8,9 posto, dobit prije poreza za 20,4 posto

Autori: SEEbiz redakcija

Dobit prije kamata i poreza (EBIT) u 2009. godini je iznosila 100,8 milijuna eura, u usporedbi sa 126,6 milijuna godinu prije, što predstavlja pad od 20,4 posto. Kako je izvijestila je Telekom Austria Grupa u Becu, ciji je clan i hrvatski mobilni operater, troškovno orijentirane aktivnosti utjecale su na smanjenje operativnih troškova za 6,2 posto i tako ublažile efekt nameta od šest posto na usluge mobilne telefonije, što je pomoglo u zaustavljanju smanjenja operativne dobiti (EBITDA) na 170,8 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.