INFOBIRO: Publikacije
Svjetska tržišta: Grčka ruši europske indekse, tržište rada Wall Street

SEEbiz,

KOMENTAR - Nakon negativnog pocetka trgovanja, europski indeksi samo su nakratko prešli u pozitivno podrucje. FTSE i CAC 40 i danas se krecu u relativno malom rasponu, dok je raspon kretanja DAX-a bio nešto veci. Indekse su u plus pogurale korporativne vijesti, odnosno rezultati europskih kompanija.

Svjetska tržišta: Grčka ruši europske indekse, tržište rada Wall Street

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Jucerašnje trgovanje na americkim tržištima zakljuceno je rastom indeksa, nakon što je celnik FED-a Ben Bernanke u svjedocenju pred americkim Kongresom pojasnio da nece doci do skorog povecanja kamatnih stopa. Azijska tržišta nisu pratila kretanja na Wall Streetu vec su se fokusirala na domace vijesti i slabiju prodaju kuca u SAD-u od ocekivane, što i dalje ukazuje na slabo povjerenje americkih potrošaca i oporavak osobne potrošnje. Europski ulagaci takoder nisu pokazali optimizam, osim pozitivn .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.