INFOBIRO: Publikacije
Mercator: Prihodi realno pali 2,4 posto, neto dobit za 48,2 posto

SEEbiz,

LJUBLJANA – Uprkos izuzetno složenim privrednim okolnostima i uslovima poslovanja, Grupa Mercator je u 2009. godini realizirala 2,643 milijardi eura cistog prihoda od prodaje, što je nominalno za 0,6 posto više nego godine prije. Ali, uzimajuci u obzir promjene tecaja, u usporedbi s prethodnom godinom, prihodi su pali za 2,4%, uglavnom, kako objašnjavaju, zbog deprecijacije srpskog dinara.

Mercator: Prihodi realno pali 2,4 posto, neto dobit za 48,2 posto

Autori: SEEbiz redakcija

"48,2% manja neto dobit "posljedica je otežanih privrednih odnosa i investicija u još povoljniju ponudu za potrošace, a sa druge strane je na niži poslovni ishod utjecao i manji opseg izvanrednih prihoda." U 2009. Grupa Mercator je ostvarila 21,1 milijuna eura neto dobiti, što je 48,2% manje u odnosu na 2008. godinu, a, kako je objavljeno na konferenciji za novinare u Ljubljani, to je "posljedica otežanih privrednih odnosa i investicija u još povoljniju ponudu za potrošace, a sa druge strane je .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.