INFOBIRO: Publikacije
Ministarstvo graditeljstva: PDV na kupnju stana je prosječno 16 a ne 23%

SEEbiz,

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša prostornog uredenja i graditeljstva priopcilo je da su pojedini mediji, pišuci o Vladinim poticajima za kupnju prvog stana, objavili netocne izracune vrijednosti cijene stana u odnosu na obracun PDV-a, koji se u prosjeku krece oko 16 posto na cijenu metra cetvornog a ne 23 posto kao što je objavljeno.

Ministarstvo graditeljstva: PDV na kupnju stana je prosječno 16 a ne 23%

Autori: SEEbiz redakcija

"PDV-u se prema Pravilniku o PDV ne placa na zemljište i komunalno uredenje zemljišta pa je tako cijena koja je iskazana u medijima kriva. Gradevinske tvrtke su dužne u kupoprodajnom ugovoru rašclaniti strukturu cijene stana. Taj postotak je promjenjiva velicina i ovisi prvenstveno o cijeni gradevinskog zemljišta a manje i o cijeni komunalnog i vodnog doprinosa na koji se takoder ne placa PDV", navodi se u priopcenju Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.