INFOBIRO: Publikacije
Europska tržišta: Rudarska izdanja predvode rast

SEEbiz,

KOMENTAR - Slabljenje dolara u odnosu na euro i jen, nakon što su danas objavljeni podaci, kao što su industrijska proizvodnja i podaci o prodaji na malo u Japanu, pokazali poboljšanje stanja u azijskim gospodarstvima je pomoglo oporavku cijena na robnim burzama koje su jucer zabilježile snažan pad.

Europska tržišta: Rudarska izdanja predvode rast

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

To je pozitivno djelovalo na današnje kretanje europskih indeksa ciji su rast najviše potaknule dionice iz rudarskog sektora. Rudarski sektor je jucer na europskim burzama bio najslabiji i oduzimao je najviše bodova indeksima. Oštar pad indeksi su zabilježili nakon objave americkih podataka o broju inicijalnih zahtjeva za pomoc za nezaposlene koji je neocekivano porastao. Ni podaci o narudžbama trajnih potrošackih dobara nisu oraspoložili ulagace. Indeksi su na Wall Streetu do kraja trgovanja sm .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.