INFOBIRO: Publikacije
Jürgen Pfister: Kreće drugi val globalne financijske krize!

SEEbiz,

ZAGREB - "Financijska kriza još nije gotova. Drugi val otpisa tek je poceo. Samo u Njemackoj bit ce otpisano 50-75 milijardi dolara zaduženja. Deleveragoing najvecih igraca popustit ce u drugoj polovici 2010., ali ce se nastaviti i u 2011." upozorio je Jürgen Pfister, glavni ekonomist i voditelj odjela za istraživanja u BayernLB-u, na današnjem predstavljanju makroekonomskih prognoza Hypo Alpe-Adria Banke.

Jürgen Pfister: Kreće drugi val globalne financijske krize!

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Oporavak nakon ove "bilancne krize" koja je, kako je rekao, vrlo posebna vrsta krize, povijesno je dokazano, sporiji je nego nakon kriza koje nastaju nakon pregrijavanja gospodarstva. Stvarni oporavak ce biti spor i razocaravajuc, pogotovo u razvijenim gospodarstvima. Cinjenica da su mnoge zemlje u razvoju vec dostigle stope rasta koje su imale prije krize važan je podatak koji nam govori da one više nisu toliko ovisne i razvijenim zemljama, kaže Pfister. Srednja i istocna Europa su poseban sluc .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.