INFOBIRO: Publikacije
Koncert uz izložbu slika Tarasa Ševčenka

SEEbiz,

ZAGREB - Veleposlanstvo Ukrajine u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Sveucilištem u Zagrebu, Filozofskim Fakultetom, te uz podršku Muzeja za umjetnost i obrt organiziraju svecani koncert povodom 150. obljetnice zbirke pjesama “Kobzar” Tarasa Ševcenka. Koncert ce se održati u utorak, 9. ožujka, 2010. u 19.30 u Muzeju za umjetnost i obrt.

Koncert uz izložbu slika Tarasa Ševčenka

Autori: SEEbiz redakcija

U programu koncerta: govor zamjenika ravnatelja Instituta za književnost Akademije Znanosti Ukrajine Sergija Galcenka, uglazbljene pjesme T.Ševcenka u izvedbi bandurista Laryse Lobunec' i Sergija Tomašcuka (Ukrajina), operne pjevacice Nelli Manuilenko (Hrvatska), akademskog glumca, zaslužnog umjetnika Ukrajine Svyatoslava Maksymcuka (Ukrajina). Bit ce otvorena i izložba slika T.Ševcenka. Taras Grigorovic Ševcenko (Ukrajina, 9. ožujka 1814. - Petrograd, 10. ožujka 1861.) ukrajinski je pjesnik, sl .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.