INFOBIRO: Publikacije
Trezorci: Kratkoročni dug države 12,3 milijardi kuna i 1,48 milijardi eura

SEEbiz,

ZAGREB - Na aukciji trezorskih zapisa Ministarstva financija u utorak održana je aukcija u kunama te eurima, a plativa u kunama. Tako je planirani iznos izdanja u kunama iznosio 550 milijuna, dok je ostvareni iznos emisije iznosio 679 milijuna kuna. Planirani je pak iznos izdanja u eurima iznosio 20 milijuna, dok je ostvareni iznos emisije iznosio tek 5 milijuna eura, priopceno je iz Ministarstva.

Trezorci: Kratkoročni dug države 12,3 milijardi kuna i 1,48 milijardi eura

Autori: SEEbiz redakcija

Na aukciji su s rokom dospijeca od 91 dan na prodaju ponudeni zapisi u iznosu 463 milijuna, dok je ostvareni iznos emisije iznosio 157 milijuna kuna. Najviša ponudena cijena bila je 99,566 kuna za 100 kuna nominalnog iznosa zapisa, uz kamatu od 1,75 posto. Najniža je ponudena cijena bila 99,258 kuna, uz kamatu od 3 posto. Jedinstvena je prodajna cijena stoga odredena na 99,504 kune, pa se sukladno tome zapisi izdaju uz kamatu od 2 posto. Pritom je udio nebankarskog sektora u emisiji iznosio cak .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.