INFOBIRO: Publikacije
Ina: Odluka o izdanju obveznica do kraja ožujka

SEEbiz,

ZAGREB - Do kraja ožujka Ina bi trebala donijeti odluku hoce li izdati obveznice. Ministar financija Ivan Šuker još u sijecnju je najavio da ce Ina do ožujka izdati 200 milijuna eura konvertibilnih obveznica od kojih ce 100 milijuna kupiti država ili institucionalni ulagaci, a 100 milijuna MOL. Taj odnos odreden je kako se ne bi promijenio vlasnicki odnos, naglasio je tada Šuker.

Ina: Odluka o izdanju obveznica do kraja ožujka

Autori: SEEbiz redakcija

Najveci dionicar Ine (ZSE:INA-R-A) je trenutacno MOL s vlasnickim udjelom od 47 posto, dok hrvatska Vlada drži 44 posto dionica. Ministar je istom prilikom najavio da ce se obveznice moci konvertirati tek nakon 18 mjeseci, da ce vjerojatno biti izdane na cetiri ili pet godina te da ce o tome biti potpisan protokol. "Još uvijek razmatramo mogucnost izdavanja obveznica“, kažu u Ini, a Reuters navodi kako još nije sasvim jasno je li izdavanje obveznica jedina opcija ili Ina traži druge opcije .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.