INFOBIRO: Publikacije
Rusi žele graditi 16 nuklearnih raktora u Indiji

SEEbiz,

NEW DELHI - Rusija ce za Indiju izgraditi do 16 nuklearnih reaktora, najavio je zamjenik ruskog premijera u New Delhiju. Rusku delegaciju u Indiji vodio je sam Vladimir Putin, kako bi bili što sigurni da ce ucvršcivanje starih gospodarskih veza znaciti i dobivanje unosnih poslova u energijom sve gladnijem potkontinentu.

Rusi žele graditi 16 nuklearnih raktora u Indiji

Autori: SEEbiz redakcija

Ocekuje se da ce ovaj jednodnevni posjet donijeti 10 milijardi dolara vrijedne cvrsto ugovorene poslove, a dio toga se odnosi na isporuku obnovljenog nosaca zrakoplova klase Gorškov, te 29 borbenih letjelica tipa MiG 29 K. "Indija je naš strateški partner," napomenuo je Putin," To dokazuje da se naši geopoliticki interesi gotovo potpuno poklapaju." Putin se pohvalio da su ruske nuklearke sad izuzetno sigurne te da, primjerice, mogu izdržati direktan udarac putnickog aviona srednje velicine. No, .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.