INFOBIRO: Publikacije
Slavonska banka kreditirala osječki Crveni križ s 10 milijuna kuna na 10 mjeseci!?

SEEbiz,

OSIJEK - Citatelj koji je želio ostati anoniman javio nam se s informacijama o vrlo cudnom kreditu koji je Slavonska banka d.d. u Osijeku koja je dio Hypo Group Alpe-Adria. Rijec je o Gradskom društvu Crvenog križa Osijek (GDCK) koje je prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu (NN 92/01) humanitarna, ali i NEPROFITNA - udruga.

Slavonska banka kreditirala osječki Crveni križ s 10 milijuna kuna na 10 mjeseci!?

Autori: SEEbiz redakcija

Na web stranicama ministarstva pravosuda možete u zemljišnim knjigama za Opcinski sud u Osijeku, katastarska Opcina Osijek, k.c.br. 5684/1 i 5684/2 vidjeti kakav je kratorocni kredit GDCK Osijek podiglo 12. svibnja 2008. u toj banci. 10.000.000,00 kn kredita uz 7,95% godišnje kamate na rok od SAMO 10 mjeseci!? Prema našoj racunici to je za servisiranje kredita 1.079.500,00 kn SVAKI MJESEC. Ili, 35.983,33 kn SVAKI DAN!? Koja to NEPROFITNA udruga može nakon što podmiri sve dnevne režijske troškove .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.