INFOBIRO: Publikacije
Reuters: U ponedjeljak moguć okvirni dogovor o pomoći Grčkoj

SEEbiz,

BRUXELLES - Ministri financija clanica zone eura ce se vjerojatno u ponedjeljak dogovoriti oko principa i parametara financijske pomoci Grckoj, ukoliko ona bude tražena, ali se nece izjašnjavati ni o kakvim iznosima, dok ih Atena ne zatraži, istice danas neimenovani viši dužnosnik Europske Unije (EU).

Reuters: U ponedjeljak moguć okvirni dogovor o pomoći Grčkoj

Autori: SEEbiz redakcija

U britanskom Guardianu se prethodno pojavila informacija da bi Grcka od EU mogla dobiti 25 milijardi eura pomoci, ali spomenuti dužnosnik naglašava da je u ovoj fazi isticanje bilo kakvih cifara malo vjerojatno, vec ce na dnevnom redu biti samo usvajanje okvirnog mehanizma, prenosi Reuters. Glavna prepreka eventualnom dogovoru u ponedeljak je Njemacka, cija javnost se veoma protivi da ova zemlja ucestvuje u pomoci Grckoj, koja je, kako isticu, godinama dostavljala nepouzdane statisticke podatke .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.