INFOBIRO: Publikacije
Hrvatska u krugu europskih zemalja s niskim izdvajanjima za lijekove

SEEbiz,

ZAGREB - Prevelika potrošnja lijekova koja je lani u Hrvatskoj dosegnula cetiri milijarde kuna, povezanost farmaceutske industrije s lijecnicima i povecanje broja izdanih recepata bili su proteklih dana argumenti ministra zdravstva Darka Milinovica za najavljenu izradu ugovora o etickom oglašavanju lijekova.

Hrvatska u krugu europskih zemalja s niskim izdvajanjima za lijekove

Autori: SEEbiz redakcija

Pritom je ministar izjavio kako Hrvatska izdvaja 23 posto ukupnog proracuna zdravstva za lijekove te je izašao u javnost s podacima kako je to 125 posto više nego u Austriji, dvostruko više nego u Poljskoj te 85 posto više nego u Njemackoj. Usporedba statistickih podataka na ovaj nacin je neodrživa jer je rijec o usporedbi zemalja s velikim razlikama u ukupnim proracunskim izdvajanjima za zdravstvo. Austrija i Njemacka i neke druge europske zemlje imaju daleko izdašnije zdravstvene proracune od .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.