INFOBIRO: Publikacije
Trezorski zapisi: Država danas posudila 924 milijuna kuna od banaka i fondova

SEEbiz,

ZAGREB - Na današnjoj aukciji Ministarstva financija upisano je trezorskih zapisa u vrijednosti 821 milijun kuna i 14,3 milijuna eura, odnosno ukupno oko 924 milijuna kuna, priopceno je iz toga ministarstva.nPlanirani iznos izdanja trezorskih zapisa u kunama iznosio je 550 milijuna kuna, dok je ostvareni iznos emisije dosegnuo 821 milijun kuna.

Trezorski zapisi: Država danas posudila 924 milijuna kuna od banaka i fondova

Autori: SEEbiz redakcija

Za kunske trezorske zapise s rokom dospijeca od 91 dan pristiglo je 448 milijuna kuna ponuda, dok je ostvareni iznos emisije bio 70 milijuna kuna. Najviša ponudena cijena bila je 99,578 kuna za 100 kuna nominalnog iznosa zapisa, uz kamatu od 1,7 posto. Najniža je ponudena cijena bila 99,258 kuna, uz kamatu od 3,00 posto. Jedinstvena je prodajna cijena stoga odredena na 99,505 kune, pa se sukladno tome zapisi izdaju uz kamatu od 2,00 posto. Pritom je udio nebankarskog sektora u emisiji iznosio 57 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.