INFOBIRO: Publikacije
Europska tržišta: DAX porastao na granicu od 6.000

SEEbiz,

KOMENTAR - Snažan rast europskih indeksa pred kraj jucerašnjeg trgovanja bio je reakcija na vijest da je Standard&Poor''s ocijenio da trenutni kreditni rejting Grcke odražava nastojanja grcke vlade, odnosno da ekonomske reforme koje provodi Grcka vlada podržavaju njezin trenutni kreditni rejting.

Europska tržišta: DAX porastao na granicu od 6.000

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Trgovanje na višim razinama nastavljeno je i na pocetku današnjeg trgovanja skokom indeksa u donosu na jucerašnju zakljucnu razinu. Nakon nešto manje od sat vremena trgovanja dobici europskih indeksa krecu se izmedu 0,20% (CAC 40) i 0,4% (DAX). Današnji rast potaknule su jucerašnje vijesti iz SAD-a, odnosno FED-ova odluka i komentari na odluku. FED je zadržao kamatne stope po kojima banke mogu dobiti prekonocne kredite od FED-a na dosadašnjim razinama od 0,25% i najavio takvu politiku još neko v .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.