INFOBIRO: Publikacije
Nevidljivi F-35 prvi put vertikalno sletio (VIDEO)

SEEbiz,

Eksperimentalni let Lockheed-Martinovog borbenog aviona buducnosti u zracnoj bazi Patuxent River u Marylandu prvi je vidljivi dokaz da je ''nevidljivi'' F-35B u stanju polijetati, ali i slijetati na izuzetno malu površinu, manju no što je potrebno prosjecnom helikopteru, vertikalno se uzdignuti i lebdjeti na mjestu.

Nevidljivi F-35 prvi put vertikalno sletio (VIDEO)

Autori: SEEbiz redakcija

Lockheed-Martinov 'nevidljivi' borbeni avion buducnosti za uzlijetanje treba manju površinu nego helikopter. Ovaj uspješni let docekan je s olakšanjem, jer izuzetno skupi projekt, nasljednik projekta X-35, vec godinama pati zbog stalnih povecanja troškova i niza odgoda. Prema nekim procjenama, realna cijena aviona od 2001. do danas porasla je za 60-90 posto. Na raspolaganju marincima, kako trenutno stvari stoje, trebao bi biti krajem 2012., a verzije za americke zracne snage i mornaricu cetiri g .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.