INFOBIRO: Publikacije
Lehman optužuje: Barclays preuzimanjem ostvario ekstraprofit od 13 milijardi dolara

SEEbiz,

NEW YORK - U dokumentu objavljenom na njujorškom stecajnom sudu, Lehman Brothers Holdings iznosi optužbe da je Barclays Capital prisilnim preuzimanjem njihove brokerske jedinice ostvario ekstraprofit od cak 13 milijardi dolara, time naznacujuci da je na brzinu sklopljeni aranžman išao na Lehmanovu štetu.

Lehman optužuje: Barclays preuzimanjem ostvario ekstraprofit od 13 milijardi dolara

Autori: SEEbiz redakcija

Lehmanova brokerska jedinica prodana je britanskoj investicijskoj banci samo tjedan nakon što je Lehman otišao u stecaj, i to za samo 1,85 milijardi dolara. Mnogi ne mogu prežaliti pad Lehman Brothersa, isticuci da do njega nije trebalo doci, ili barem ne s tolikim treskom, te da su odluke americkih regulatora i vlade bile ishitrene. Ako su novoobjavljeni podaci sa stecajnog suda tocni, to je još jedna dobra ilustracija za one koji isticu štete koje su (pre)brzom likvidacijom nanesene americkom .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.