INFOBIRO: Publikacije
Siemens IT Solutions otpušta 4.200 zaposlenih

SEEbiz,

MÜNCHEN - U Siemensu svoju IT jedinicu pripremaju za izdvajanje u posve odvojenu tvrtku, što vjerojatno pretpostavlja i namjeru da se jedinicu proda novom strateškom vlasniku ili IPO, iako u Siemensu još ne žele otkriti detaljnije planove. Tako je još prerano za dobiti odgovor što ce se dogoditi sa zaposlenima u državama poput Hrvatske.

Siemens IT Solutions otpušta 4.200 zaposlenih

Autori: Ivan Hrstic - ivan.hrstic@seebiz.eu

Analiticari komentiraju da je SIS trenutno najslabija karika u Siemensovom lancu, istovremeno prevelik da bi bio nišni igrac i premalen da bi ostvario globalni utjeca. Uglavnom, Joe Kaeser, glavni financijski direktor Siemensa najavio je da ce zbog planiranog izdvajanja do jeseni 2011. u Siemens IT Solutions and Services jedinici (SIS) otpustiti cak 4.200 od ukupno 35.000 zaposlenih. Od toga ce otpustiti i 2.000 od ukupno 10.000 zaposlenih u Njemackoj. Istovremeno ce u novu tvrtku upumpati oko p .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.