INFOBIRO: Publikacije
EFT: Nismo bili jedini kupci viška struje Elektroprivrede BiH

SEEbiz,

SARAJEVO - U tekstu “Zbog Hamovica izgubljeno više od šest miliona KM”, objavljenom u Dnevnom Avazu izneseno je niz grubih neistina kojima se obmanjuje javnost u Bosni i Hercegovini. Neistinita je tvrdnja Avaza da je EPBiH u 2008. godini “EFT-u prodala 100 megavata tercijarne rezerve za 1 647 000 eura”, cime je država “brutalno oštecena”.

EFT: Nismo bili jedini kupci viška struje Elektroprivrede BiH

Autori: SEEbiz redakcija

Pomenutu rezervu u 2008. godini od EPBiH je otkupilo tri kompanije, cime je bh. elektroprivreda ostvarila višestruko veci prihod od prodaje ovog proizvoda. EFT je samo osiguranje kapaciteta rezerve platio 2 150 000 eura, dok je angažovanu energiju placao dodatno. Postignute cijene su inace u skladu sa odredbama Državne Regulatorne Komisije za Elektricnu Energetiku (DERK). Procedura prodaje sprovedena je u skladu sa pravilima, a EPBiH je ocigledno ostvarila profit. Pored toga, nesuvislo i pogrešn .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.