INFOBIRO: Publikacije
Europska tržišta: Banke i rudari dižu indekse

SEEbiz,

KOMENTAR - Europski indeksi nastavili su jucerašnji rast cemu najviše pridonosi rast dionica iz bankarskog sektora. Ulagaci ocekuju podatke iz SAD-a o narudžbama trajnih dobara i prodaji novoizgradenih kuca i izvješce o proracunskom deficitu Velike Britanije. Ovo izvješce oblikovat ce i buduce mjere ekonomske politike.

Europska tržišta: Banke i rudari dižu indekse

Autori: Tina Šušnjar Tina Šušnjar ST invest

Unatoc pozitivnim kretanjima na svim svjetskim tržištima, vece dobitke ogranicava još uvijek prisutna zabrinutost oko Grcke. Podaci o potrošackim cijenama u Velikoj Britaniji, objavljeni jucer, pokazali su manju inflaciju od ocekivane. Jucerašnji pozitivni sentiment porastao je dodatno nakon podataka koji su pokazali manji pad prodaje kuca u SAD-u u veljaci od ocekivanog. Azijski indeksi takoder su pratili rast na Wall Streetu. Unatoc pozitivnim kretanjima na svim svjetskim tržištima, vece dobit .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.