INFOBIRO: Publikacije
Nove optužbe: Protega, Kirinić i Sladonja oprali 77 milijuna kuna

SEEbiz,

ZAGREB - U nastavku antikorupcijske akcije Bankomat policija je, kako tvrdi, otkrila nove slucajeve nezakonitog kreditiranja pa je trojicu bivših celnika Hrvatske poštanske banke (HPB) Josipa Protegu, Marija Kirinica i Ivana Sladonju dodatno osumnjicila da su mimo propisanih pravila i procedure od srpnja 2006. do sijecnja 2009. jednoj zagrebackoj tvrtki odobrili tri zajma veca od 77 milijuna kuna.

Nove optužbe: Protega, Kirinić i Sladonja oprali 77 milijuna kuna

Autori: SEEbiz redakcija

Policija je izvijestila da je trojicu vec osumnjicenih i pritvorenih bivših celnika HPB-a (ZSE:HPB-R-A) na nezakonito kreditiranje, bez osiguranja povrata novca, poticala odgovorna osoba iz neimenovane zagrebacke tvrtke koja je navodno preko racuna druge tvrtke iz Zagreba i tvrtke iz Španjolske novac prebacila na privatne racune. Protiv Protege, Kirinica i Sladone, koji su uhiceni krajem prošle i pocetkom ove godine, policija je Uskoku podnijela posebno izvješce kao dopunu kaznene prijave za zlo .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.