INFOBIRO: Publikacije
Siniša Kuhar: Utaja poreza u privatnom sektoru podriva proračun

SEEbiz,

ZAGREB - Pritisak HUP-a, sindikata privatnog sektora, ali i medijska haranga na zaposlene u državnim i javnim službama zbog života na racun poreznih obveznika licemjerni su i ne odgovaraju stvarnom stanju stvari, tvrdi u priopcenju Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Siniša Kuhar: Utaja poreza u privatnom sektoru podriva proračun

Autori: SEEbiz redakcija

Javna je tajna, kaže, da u privatnom sektoru poslodavci radnike najcešce prijavljuju na minimalnu placu, a ostatak do pune neto place dobivaju na ruke, dakle na crno. Radniku se tako umanjuje njegova buduca mirovina iz II. stupa, ali i oštecuje fond generacijske solidarnosti u koji se zbog toga uplacuje manje novca, a država taj manjak podmiruje dodatnim zaduživanjem. Trpi i lokalna samouprava, tvrdi, jer se iz prijavljenog dohotka placa i manji prirez, što se odražava na javni standard gradana .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.